Кардарин (GW-501516): Вещество с уникални ползи за организма

Кардарин, познат и като GW-501516 е специален вид вещество, класифицирано като агонист на PPAR рецепторите. Той влиза в групата на САРМС продуктите и е считан за ефективен при различни здравословни проблеми като висок холестерол, наднормено тегло и диабет.

КАКВО Е КАРДАРИН?
За да разберете какво е Кардарин, трябва да дефинираме какво не е. Голяма част от хората причисляват Кардарин напълно към САРМС веществата, но той принадлежи по-скоро към PPAR агонистите.

Важно е да уточним това, тъй като действието на Кардарин е по-различно от това на останалите САРМС. Неговото действие често е катаболично и стимулира изгарянето на мазнините, докато други САРМС се използват основно поради анаболния им ефект, за стимулиране на мускулния растеж и силата. Както ще споменем по-долу, това прави Кардарин подходящ за хора, които искат да намалят излишните мазнини и да подобрят метаболизма си.

Под химическото си наименование GW-501516, Кардарин първоначално е бил създаден с цел лечение на дислипидемия, или прекалено високи нива на мазнини и холестерол в кръвта. Когато започнали клиничните изследвания обаче, става ясно че той има много други ползи за организма.

Освен че подобрява липидните профили на кръвта, Кардарин успешно може да бъде прилаган за лечение на наднормено тегло, стимулиране на метаболизма и дори за предпазване от метаболитни заболявания като диабет тип 2.

АГОНИСТИ НА PPAR РЕЦЕПТОРИТЕ

PPAR агонистите влияят върху клетките по подобен на САРМС веществата начин. Те се смятат за ядрени рецептори, тъй като се намират в клетките и влияят какво се случва с ядрото, предизвиквайки специфични промени в самата клетка и в целия организъм.

Когато консумирате PPAR агонист като Кардарин, веществото се разпада в цитоплазмата на клетките, намиращи се в целевата тъкан. След навлизане в цитоплазмата, кардарин се свързва с PPAR рецепторите, прикрепя се към тях и им дава различни инструкции. Рецепторът води тази информация до ядрото на клетката, откъдето се изпращат различни инструкции към останалите клетки.

В случая на Кардарин, този процес води до разнообразни ефекти като подобрен метаболизъм и подобрен глюкозен толеранс. Тези фактори правят PPAR агонистите като Кардарин атрактивна опция за третиране на проблеми, свързани с метаболитни заболявания, наднормено тегло и инсулинова резистентност.

ПОТЕНЦИАЛНИ ПОЛЗИ ОТ КАРДАРИН

Въз основа на наличните изследвания, става ясно, че Кардарин е вещество, което има много ползи за подобряване композицията на кръвта. Свързвайки се с PPAR рецепторите, Кардарин има значително влияние върху начина по който клетките използват и метаболизират енергията, особено ако тя идва от мазнини.

В резултат на неговото влияние върху метаболизма, има някои специфични ползи, които Кардарин ви осигурява:

– Инсулинова чувствителност и глюкозен толеранс
Една от най-атрактивните характеристики на Кардарин е това че той е PPAR агонист, което значава, че той повлява положително начина по който телата ни усвояват и използват глюкозата и други източници на енергия, като мазнините/ Но най-важното тук е способността на това вещество да подобрява глюкозния толеранс и инсулиновата чувствителност.
Вероятно сте чували и преди за инсулиновата чувствителност. Това е популярна тема в интернет и медийното пространство. И то с пълно право, коато се има предвид колко е важен инсулина за метаболитното здраве.
При хора с нормална инсулинова чувствителност, инсулинът функционира нормално. Когато ядете въглехидрати, те се преобразуват в глюкоза, проста захар. Тази захар навлиза в кръвта, а инсулинът я транспортира към тъканите и органите, като мускулите и черният дроб, които я използват за енергия.
Но липсата на упражнение и лошите хранителни навици водят до инсулинова чувствителност; метаболитно състояние, при което инсулинът вече не може да извежда захарта към тъканите. Ако не се предприемат мерки, това води до заболявания като диабет тип 2. В такива случаи могат да се очаква качване на тегло, бъбречни заболявания, невропатия и сърдечни заболявания.

Невероятно, но изследванията проведени с Кардарин, показват че той може да подобри инсулиновата чувствителност. При едно от проучванията, проведено върху мишки с инсулинова резистентност, се е наблюдавало 57% подобрение в транспортирането на глюкоза, благодарение на Кардарин.

– Добър и лош холестерол
Високият холестерол, е честосрещан проблем при много хора. Основно, холестеролът се дели на два вида:
LDL (low-density lipoprotein) е считан за лош холестерол, тъй като неговите молекули се натрупват в кръвоносните съдове и причиняват запушвания, които могат да доведат до инфаркт или до сърдечен удар.
HDL (high-density lipoprotein), от друга страна, прави точно обратното. Той помага за извеждането на лошия холестерол извън организма. Поддържането на по-високи нива на HDL холестерол е важно.
Изследванията върху Кардарин и холестерола изглеждат изключително обещаващи. През 2016-та година, е проведено едно от първите изследвания с доброволци за проследяване на влиянието на веществото върху човешкия организъм. Участниците са приемали или плацебо, или дози Кардарин от 2,5мг и 10мг за 2 седмици. По време на изследването, учените са следили за промени в нивата на холестерола. Става ясно, че нивата на HDL холестерола значително са се променили, спрямо приеманата доза Кардарин. Освен това, при приемащите 10мг Кардарин дневно е отчетен значителен спад в нивата на LDL холестерола.

– Отслабване и изгаряне на мазнините
Освен невероятният му ефект върху инсулинувата чувствителност и холестерола, Кардарин може да бъде атрактивна опция за подпомагане на отслабването, изгарянето на мазнините и предотвратяването на допълнително напълняване.
Изследванията показват, че активирането на PPARδ рецепторите води до промяна в начина по който клетките използват енергия и че приемът на Кардарин стимулира метаболизма на мазнини в мускулите. Това означава повече изгорени калории и повече свалени килограми! Това се дължи на способността на веществото да активира дейността на CPT-1. CPT-1 участва в процеса на оксидиране на мазнините на клетъчно ниво.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − 3 =