Кардарин – Ревю на веществото за изгаряне на мазнини и издръжливост

Кардарин (GW501516) е иновативно вещество в процес на изследване, което е обект на различни проучвания от откриването му през 90-те години на миналия век. Първоначално, то е било създадено с цел лечение на сърдечносъдови и метаболитни заболявания.

Тази статия е с информационна цел, моля, консултирайте се с лекар преди да консумирате веществото.

Кардарин се продава като САРМ вещество, въпреки че неговата структура не е точно такава, и се използва от бодибилдъри и професионални спортисти, особено с цел подобряване на физическата издръжливост.

В тази статия ще разгледаме детайлно особеностите на Кардарин и неговия начин на действие.

История на Кардарин

Кардарин се дефинира като селективен агонист на PPAR рецепторите. PPAR са транскрипционни фактори, принадлежащи към супeрфамилията на нуклеарните рецептори. Те регулират участието на протеините в енергийните нива на организма.

Кардарин принадлежи към семейството на САРМС веществата, но като характеристика, той е PPAR агонист.

Веществото е създадено от фармацевтичните компании GSK и Ligand Pharmaceuticals с цел регулиране на нивата на холестерол в кръвта, особено намаляване на лошия LDL холестерол.

Как работи Кардарин?

Тъй като кардарин се свързва с PPAR рецепторите, известни с техните активиращи цели, той подобрява метаболизма и увеличава транспортирането на глюкоза към мускулите.

Кардарин е известен със своята способност да увеличава издръжливостта. Бодибилдърите го използват основно именно поради тази причина, както и, разбира се, поради способността му да изгаря мазнините.

Ползи от приема на Кардарин

  • Стимулира енергийните нива на организма, като подобрява фокуса и концентрацията
  • Помага на атлетите за по-бързо възстановяване
  • Помага на тялото да изгаря мазнини
  • Регулира кръвообръщението и намалява риска от сърдечносъдови заболявания
  • Поддържа мозъчните функции и намалява риска от мозъчен удар
  • Стимулира глюкозната и инсулиновата чувствителност

Голям брой от хората днешно време страдат от метаболитни заболявания, основно поради недостатъчно активния начин на живот и консумирането на твърде много вредна храна. Това води до увеличаване на възпаленията в човешкия организъм и до влошаване на цялостното им здраве.

Изследванията показват, че Кардарин намалява риска от тези проблеми и значително подобрява физическата издръжливост при активно спортуващите. Благодарение на способността му да се свързва към PPAR рецепторите, това вещество подобрява енергията и значително увеличава изгарянето на мазнини.

Безопасен ли е Кардарин?

Кардарин е НАПЪЛНО БЕЗОПАСЕН ако се консумира в препоръчителната дозировка. Той  не води до странични ефекти и дискомфорт.

Причинява ли Кардарин рак?

Няма доказателства за това, че Кардарин причинява рак при хората. Имало е оспорвани изследвания, проведени върху плъхове, които са развили рак, но е важно да се отбележи, че на тях е била давана 1000 пъти над допустимата дневна доза Кардарин. Това е твърде голяма концентрация – всяко вщество в такива огромни дози се превръща в отрова.

До момента няма регистрирани случаи на хора разболяли се от рак поради Кардарин или което и да е друго САРМ вещество!

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 1 =