5 приложения на Кардарин

Кардарин е химично вещество с изключително много полезни свойства за организма, голяма чат от които са в процес на тестване. Кардарин стимулира метаболизма и процесите на изгаряне на мазнините, предпазва от затлъстяване и увеличава мускулния растеж. Нека разгледаме повече информация за това какво представлява кардарин и кои са неговите приложения.

Химичната формула на Кардарин.

 

Какво е Кардарин?

Кардарин е химичесо вещество, разработено от GlaxoSmithKline заради потенциала си да влияе благоприятно върху сърцето, кръвоносните съдове и панкреаса.

На всички ни е известно, че модерния начин на живот твърде често води до много метаболитни проблеми, като диабет, възпаления и сърдечни проблеми. В търсене на вещества, които могат да ни избавят от това, учените се обърнаха към PPAR-delta модулаторите

кардарин

Активирането на PPAR-delta увеличава енергията, стимулира процесите на изгаряне на мазнините, увеличава мускулната маса, издръжливостта и намалява мазнините в кръвта. Кардарин се свързва с тях и ги активира. Голяма част от PPAR-delta рецепторите се намират в мускулите.

Активирането на PPAR-delta играе важна роля в изграждането на мускулите, подобряването на сърдечносъдовата система, стимулирането на метаболизма и намаляването на възпаленията.

Потенциални приложения на Кардарин

  1. Мозък

Кардарин предпазва кръвоносните съдове в мозъка от оксидативен стрес. Изследванията показват, че той поддържа нормалното кръвообръщение в мозъка.

Освен това, той стимулира производството на нервни клетки.

  1. Изгаряне на мазнини

Това е първото приложение за което Кардарин е бил изследван. Той влияе върху различни гени, свързани с процесите на изгаряне на мазнини и с увеличаването на нивата на енергия в организма.

При наскоро проведено изследване върху 13 мъже с наднормено тегло и прекалено високи нива на холестерол и триглицериди, Кардарин е довел до изключително впечатляващи резултати. Кардарин е намалил значително наличието на триглицериди, мастни киселини и VLDL протеини.

  1. Наднормено тегло

Според изследване проведено върху 6 доброволци с наднормено тегло, Кардарин е подобрил симптомите на метаболитен синдром, без да уврежда организма. Той е намалил мазнините в чрния дроб с до 20%, а мазнините в кръвта с до 30%.

Кардарин е спрял активността на възпалителните вещества посредством стимулиране на PPAR delta рецепторите в мастните тъкани, което може да се окаже от ключово значение за намаляване на хроничните възпаления.

  1. Сърдечносъдова система

Освен да намалява холестерола, Кардарин има директен ефект върху кръвоносните съдове. Кардарин е предотвратил оксидативното увреждане на кръвоносните съдове при мишки. Той има способността да намали натрупванията на шлаки в артериите.

Ниските дози на кардарин намаляват увреждането на тъканите и възпалението в артериите на мишки. Това вещество може да помогне за изчистването на кръвоносните съдове, като по този начин намалява риска от сърдечни заболявания и усложнения.

  1. Антиoксидант и противовъзпалително средство

Като цяло, Кардарин намалява възпаленията. Активирайки PPAR-delta рецепторите, той намалява възпаленията в черния дроб и други органи. Това се случва благодарение на способността му да блокира автоимунните отговори на ниво ДНК.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 − 6 =